Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Siamska dvojčka

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 07. 01. 2017 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2017 / 13:31

Siamska dvojčka

Letošnje leto bo na mednarodni ravni v ospredju 500. obletnica reformacije, na domači pa 100. obletnica smrti J. E. Kreka.

Kot zgodovinar se bojim napovedovanja dogodkov, pa vendar vem, da bo letošnje leto na mednarodni ravni v ospredju 500. obletnica reformacije, na domači pa 100. obletnica smrti J. E. Kreka. In še marsikaj drugega.

K papeževim izjavam ob obisku na Švedskem, na proslavah protestantskih cerkva vseh denominacij začetka luteranske reformacije, konec oktobra 2016 nimam kaj dodati. Naredil je korak, ob katerem bi morali katoličani in protestanti veliko razmišljati. Prav zato ne bo imel bližnjih učinkov, ker je vrgel seme krščanske ljubezni v srednjo in daljno prihodnost. Gotovo ne gre v korist tistih, ki so svojo protiversko pripadnost kazali v katoliških deželah z enostranskim slavljenjem reformacije v smislu žalitev katoličanov. Tak primer je znano slovensko društvo, o katerem mi je že pokojni pastor Vladimir Miselj rekel, da je njegov vpliv na njegovo cerkev sramota. K sreči je njen sedanji škof Geza Filo napravil red in očitno ne bo ponavljal napak prednika, ki so sicer bolj zn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh