Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nauk o družini na novi ravni

Objava: 30. 09. 2017 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2017 / 12:41

Nauk o družini na novi ravni

Papež Frančišek je Papeški inštitut Janeza Pavla II. za študije zakona in družine povzdignil v Papeški teološki inštitut.

Papež Frančišek je 19. septembra z odlokom »Summa familiae cura« (Največja skrb za družino) dosedanji Papeški inštitut Janeza Pavla II. za študije zakona in družine povzdignil v Papeški teološki inštitut Janeza Pavla II. za znanosti o zakonu in družini. S tem dejanjem je katoliški nauk o zakonu in družini postavil na novo raven, mu dal novo usmeritev, ne da bi pri tem prelomil z učenjem svojih prednikov in se tudi izognil svojim kritikom.

Dosedanji zavod, ki je imel svoj sedež pri Lateranski univerzi, je leta 1981 ustanovil papež Janez Pavel II. z apostolsko konstitucijo »Magnum matrimonium sacramentum« po sinodi o družini leta 1980, njegova prizadevanja nadaljuje papež Frančišek po dveh sinodah o zakonu in družini leta 2014 in 2015 v Vatikanu ter leta 2016 z objavljeno posinodalno apostolsko spodbudo Radost ljubezni.

S preimenovanjem zavoda spoznanja omenjenih sinod »zahtevajo analitični in širši pristop, ki se ne omejuje na pastoralne in misijonarske zasnove iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh