Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O Marijinih prikazovanjih na Bavarskem

Objava: 10. 03. 2018 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2018 / 15:02

O Marijinih prikazovanjih na Bavarskem

Kathpress poroča, da nadškofija München in Freising ni potrdila pristnosti domnevnih Marijinih prikazovanj na Bavarskem.

Kathpress poroča, da nadškofija München in Freising ni potrdila pristnosti domnevnih Marijinih prikazovanj na Bavarskem. Sicilijanec Salvatore Caputa, ki se razglaša za vidca, namreč trdi, da se mu je Božja Mati prikazala na dveh krajih v okrožjih Erding in Mühldorf blizu bavarske prestolnice ter da mu vnaprej sporoča datum prikazanja.

Tiskovni urad münchenske nadškofije je v izjavi za tisk pojasnil, da Cerkev ne priznava domnevnih Marijinih prikazovanj na omenjenih krajih. Zato duhovnikom prepoveduje, da bi maševali v krajih, kjer se pojavlja Salvatore Caputa, oz. se udeleževali maš in zbiranj, ki jih organizira. Caputi tudi ne smejo dajati na voljo cerkva in drugih bogoslužnih prostorov, prav tako ga naj ne podpirajo pri njegovih nastopih in namenih.

Salvatore Caputa že tri leta trdi, da se mu prikazuje Marija. Cerkev je njegove trditve strokovno preverila in ugotovila, da so lažne, mož pa »išče le javno priznanje«. To je v preteklosti počel v italijanskih škofij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh