Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosmiči in kompot

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 03. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2018 / 13:46
Kosmiči in kompot

Kosmiči in kompot

Kaj ima to dvoje skupnega? Nič ali pa veliko.


Kaj ima to dvoje skupnega? Nič ali pa veliko. Okusa se lepo dopolnjujeta, pa še uravnotežena kombinacija hranilnih snovi se ustvari. Tržišče ponuja veliko različnih ovsenih kosmičev, običajnih, kjer je zrnje le zbito, in finih, ki se v ustih kar raztopijo. Potem so tu še hrustljavi kosmiči, ki so v osnovi piškoti, saj vsebujejo sladkor, maščobo in žito. Glede na to, da jim okus dajeta sladkor in maščoba, niso primeren obrok. Najbolje bo, če sami naredimo kosmiče.

V industrijski predelavi oves, ki vsebuje največ maščob med žiti, obdelajo s paro. Če doma strto seme, kar kosmiči so, hranimo dlje časa, oksidira in postane žarko. Zato je najbolje, da kupimo oluščen oves, imenovan tudi ovseni rižek, in kosmiče naredimo sami.

Kako je z izdelavo kosmičev iz preostalega žita? Vsa druga žita so trša, izjema je enozrnica. Prelijemo jih s toplo vodo za pol ure, odc...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh