Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Je bilo zaman?

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 31. 03. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2018 / 09:44

Je bilo zaman?

V postnem času me je presenetilo obvestilo, da je umrl Primož, mladostnik, ki je za Mladi val spregovoril o svoji prometni nesreči in rehabilitaciji.
    V letošnjem postnem času me je presenetilo obvestilo, da je umrl Primož, mladostnik, ki je lani v pogovoru za Mladi val iskreno spregovoril o svoji prometni nesreči in rehabi­litaciji. V času, ko se je naša novinarka pogovarjala z njim, se je njegovo stanje že precej izboljšalo. Njegovi bližnji in drugi dobri ljudje iz njegove okolice so mu skušali pomagati, med drugim tudi z zbiranjem denarja, ki bi mu omogočil boljšo rehabilitacijo.

    A pota Gospodova so skrivnostna. Ko sem izvedel, da je Bog Primoža poklical k sebi, sem se zamislil. Spraševal sem se, ali je bilo smiselno, da smo takrat objavili pogovor z njim, in še več: ali ni bil ves trud njegove okolice, npr. z organizacijo dobrodelnega koncerta, zaman? Ali ne bi bilo morda enako, če denarja za rehabilitacijo ne bi zbirali? Takrat pa sem se spomnil na čudovite misli, ki jih pripisujejo sv. materi Tereziji: »Kar si leta s trudom gradil, ti nekdo lahko v trenutku uniči. Vseeno gradi! /…/ Daj svetu najboljše, kar imaš. M...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh