Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lahkotno kosilo

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 04. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2018 / 11:15
Lahkotno kosilo

Lahkotno kosilo

Juha z lečo

za 4 orehe masla
6 zvrhanih žlic leče
3 korenčki
150 g gomolja zelene
pol jušne kocke
1,5 l vode

Korenje olupimo in naribamo na manjše luknje ter še nekoliko sesekljamo. Zeleno olupimo in narežemo na ˝ cm debele ploščice, nato pa na kockice. V posodi stopimo maslo, na katerem pražimo lečo 1 minuto, nato dodamo še korenje in zeleno ter nekaj minut dušimo. Dodamo pol jušne kocke, pol žličke soli, zalijemo z vodo in kuhamo, da se leča zmehča.

(Ko juha zavre, jo kuhamo še približno 15 minut.)

Ocvrt dušen por v pivskem testu in kuskus

2 pora (za 20 kroglic)
1 korenček
pol l olja
1 jajce
4 žlice moke
1 dl piva
sol, poper, origano
2 dl kuskusa
za 2 oreha masla

Por: Por narežemo na kolobarje in grobo sesekljamo. Korenje olupimo in nariba...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh