Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po Bornovi poti do Prevala

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 08. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2018 / 08:10

Po Bornovi poti do Prevala

»Z najstniškimi otroki bi rada šla v hribe, a kam naj jih peljeva, da ne bodo zavijali z očmi in zehali od dolgočasja?« se poleti sprašujejo mnogi starši.
»Z najstniškimi otroki bi rada šla v hribe, a kam naj jih peljeva, da ne bodo zavijali z očmi in zehali od dolgočasja?« se poleti sprašujejo mnogi starši. Ena najbolj zanimivih poti pri nas je Bornova pot od Ljubelja do planine Preval na južni strani Begunjščice. Med prečenjem skalnatih pobočij se drži ozkih polic, posebej privlačen pa je dvesto metrov dolg predor skozi živo skalo. Čeprav je pot na več krajih izpostavljena, je ob potrebni previdnosti primerna tudi za družinski izlet.

Na Ljubelju se začne vrsta lahkih planinskih poti. Lahko se odpravimo na brezskrben sprehod do Doma na Zelenici (1.30 ure) ali po makadamski cesti do koče na Ljubelju (45 minut). Tudi vzpon na Ljubeljsko Babo (Košutico) ni zahteven. Če si želimo bolj zračnega in razgibanega izleta, pa lahko zavijemo na Bornovo pot.

Čez skalnata pobočja
Na koncu velikega parkirišča pod nekdanjim hotelom na Ljubelju nas lesena tabla z napisom Planina Preval usmeri na neoznače...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh