Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitniška »levitev«

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 08. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2018 / 07:47

Počitniška »levitev«

Počitnice potrebujemo za umiritev in nabiranje novih moči. Jasno. Kogar človek sreča te dni, beseda skoraj vedno nanese na dopust in počitnice.

Počitnice potrebujemo za umiritev in nabiranje novih moči. Jasno. Kogar človek sreča te dni, beseda skoraj vedno nanese na dopust in počitnice. Vsak ima svoja pričakovanja. Ta so včasih uresničljiva, drugič spet ne, zgodi pa se, da smo kdaj pa kdaj tudi prijetno presenečeni.
Če še vedno spadamo med tiste, ki so prepričani, da drugi znajo brati naše misli in z njimi naše želje, bi bilo tudi v izogib počitniškim nesoglasjem dobro, da spremenimo svoje prepričanje. Branje misli uspe le redkim. In žal ti največkrat niso naši zakonski ali družinski člani in prijatelji. Zato izrazimo svoje želje in pričakovanja. Morda ne bodo v celoti izpolnjena, a veliko večja verjetnost je, da bodo vsaj delno.
Počitnice so tudi čas za »menjavo kože«, kot pravi imago terapevtka Špela Strniša Tušek. Za to, da se znebimo stare, moramo skozi ožine osebnostne rasti. Velikokrat se ni lahko zvleči skozi različne preizkušnje, zamenjati stare neuporabne navade, se odreči postavljenim ciljem in zastaviti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh