Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred poroko? Itak.

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 03. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2018 / 12:20
Pred poroko? Itak.

Pred poroko? Itak.

Mogoče si bo ob tej kolumni marsikdo mislil, da je nepotrebna. Pa vendar čutim, da moram pisati o vprašanju predzakonskih spolnih odnosov med mladimi katoličani.

Mogoče si bo ob tej kolumni marsikdo mislil, da je nepotrebna. Pa vendar čutim, da moram pisati o vprašanju predzakonskih spolnih odnosov med mladimi katoličani. Zdi se, da vse večji odstotek mladih parov ne vidi smisla v spolni vzdržnosti pred zakonom.
Ob vse daljšem študijskem obdobju, ob vse težji ekonomski osamosvojitvi mladih, ob dejstvu, da se 60 % slovenskih otrok rodi zunaj zakonskih zvez, je k tej občutljivi temi potrebno pristopati predvsem z razumevanjem, vsekakor pa nikoli z obsojanjem. Moj namen ni poudarjati normativnosti, nujnosti izpolnjevanja zapovedi, temveč predvsem opozoriti na izgubljeno bogastvo, na neizkoriščeno priložnost duhovne rasti v dvoje, v kateri mnogi več ne vidijo smisla. Predajanje smisla in bogastva krščanskega načina življenja v dvoje pa je naloga predvsem nas, starejših katoliških zakoncev. Mi bi morali iskati načine, kako posredovati lepoto, blagoslov, veselje, mir, ki so sad poglobljenega približevanja med moškim in žensko, sad postopnega...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh