Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za žrtve potresa

Objava: 11. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2018 / 06:29

Molitev za žrtve potresa

Tiskovni urad Svetega sedeža je 6. avgusta objavil vsebino brzojavke, ki jo je papež Frančišek poslal cerkvenim in državnim predstavnikom in ustanovam v Indoneziji ob katastrofalnem potresu prejšnjega dne v tej državi.

foto: Reuters

Tiskovni urad Svetega sedeža je 6. avgusta objavil vsebino brzojavke, ki jo je papež Frančišek poslal cerkvenim in državnim predstavnikom in ustanovam v Indoneziji ob katastrofalnem potresu prejšnjega dne v tej državi, ki je najbolj prizadel otok Lombok. Po poročilih BBC je umrlo najmanj 140 ljudi, ranjenih pa jih je bilo več kot 236, nastala je tudi velika gmotna škoda. V vasi Lading-Lading se je zrušila mošeja. Papež je Indonezijcem zagotovil molitev za umrle in ranjene, »tolažbo in moč ob tragični izgubi najbližjih« in velikem uničenju. Reševalce in pomočnike v stiski je pozval, naj pogumno pomagajo potresnikom.

RIM – Papež Frančišek je na god ustanovitelja jezuitov sv. Ignacija Lojolskega 31. julija obiskal sedež reda v Rimu. Med drugim se je srečal z vrhovnim predstojnikom reda Arturjem Soso. Po obisku so sporočili, da je bil to »preprost in bratski trenutek« v redu, katerega član je Jorge Mario Bergoglio...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh