Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Protistrup za krizo

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 11. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2018 / 09:02

Protistrup za krizo

Katoliška blogerja J. Pronechen in E. Scalia sta me v teh dneh, ko beremo o prikrivanju zločinov odstavljenega kardinala McCarricka, spomnila na misli Fultona Sheena o krizi Cerkve ter o protistrupu zanjo.

Katoliška blogerja J. Pronechen in E. Scalia sta me v teh dneh, ko beremo o prikrivanju zločinov odstavljenega kardinala McCarricka, spomnila na misli Fultona Sheena o krizi Cerkve ter o protistrupu zanjo. Svetniški škof Sheen, ki je zaslovel kot televizijski pridigar, je prodorni nagovor iz leta 1974 pričel tako: »V krščanski družbi je bilo gospodarsko, politično in družbeno življenje pod navdihom krščanskih vrednot. Te družbe ni več vsi smo priča njenemu zatonu. Poglejte simptome: napad na družino, ločitve, splav, nemoralnost, splošna nepoštenost.« Takrat še ni bilo poskusov redefinicije poroke, teorije spola, tudi ne moralne krize v Cerkvi, kakršno občutimo danes.

Sheen meni, da je nekaj narobe z nami, kristjani. Postali smo prilagodljivi, zadovoljni, da smo del družbe, ki ni več krščanska. Sproti se navadimo živeti v spremenjenih okoliščinah, ki se nam hitro spet zdijo normalne. Da bi se srečali s svetom, se spuščamo vanj, namesto da bi ga poskusili dvigniti. Bojimo se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh