Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Preteklost na dosegu roke

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 25. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.08.2018 / 11:49

Preteklost na dosegu roke

Na spletni strani Študijskega centra za narodno spravo obstaja Baza člankov, v kateri so članki o naši nedavni preteklosti.
Na spletni strani Študijskega centra za narodno spravo obstaja Baza člankov, v kateri je trenutno naloženih več kot 18.000 člankov, ki obravnavajo zelo različne teme naše nedavne preteklosti.

Ta članek izhaja precej pozno. Že pred leti bi moral iziti. V njem bom namreč predstavil tako imenovano Bazo člankov, to je spletno stran, na katero že več kot deset let nalagam skenirane članke, ki opisujejo ali se dotikajo naše nedavne zgodovine.

Pobuda dr. Šturma

Kako je Baza člankov nastala? Ideja, da bi imeli na spletu takšno bazo, povsem odprto za javnost, dostopno vsak trenutek kjer koli po svetu, se je oblikovala v pogovoru z dr. Lovrom Šturmom okoli leta 2006. Dr. Šturm je bil takrat minister za pravosodje in velja za velikega zagovornika resnice, pravice in urejene družbe. Vsaj za desni politični pol je velika moralna avtoriteta. Bil je minister in je lahko na nekatere stvari vplival. Ker je očitno dobro p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh