Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje predstavnikov Marijinih narodnih svetišč na Brezjah

Objava: 22. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2018 / 10:53

Srečanje predstavnikov Marijinih narodnih svetišč na Brezjah

Pred 15 leti se je s prvim sreča­njem v Lurdu na pobudo takratnega lurškega škofa msgr. Jacquesa Perrierja oblikovala t. i. Evropska mreža Marijinih narodnih svetišč.

Pred 15 leti se je s prvim sreča­njem v Lurdu na pobudo takratnega lurškega škofa msgr. Jacquesa Perrierja oblikovala t. i. Evropska mreža Marijinih narodnih svetišč. Na začetku je bilo v mreži 15 svetišč, danes jih sodeluje že 22. 17. aprila 2003 je Kongregacija za kler škofu Perrierju poslala dokument, s katerim je dovolila in spodbudila ustanovitev omenjene mreže svetišč. Ena izmed smernic Kongregacije ob začetku delovanja Evropske mreže se je glasila: »Marija je zvezda nove evangelizacije in da bo svojo pomembno vlogo lahko uveljavila, jo je potrebno vedno znova postavljati v ospredje.«

Od ustanovitve Mreže dalje se predstavniki svetišč vsako leto zberemo na študijskih dnevih, kjer razmišljamo o pastorali romarjev in obiskovalcev svetišč. Vsako leto je srečanje gostilo drugo Marijino narodno svetišče in zelo smo ponosni, da bo ob 15-letnici delovanja Mreže gostitelj srečanja slovensko Marijino narodno svetišče na Brezjah.

Od 25. do 28. septembra se bodo pri Mar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh