Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je dobro vedeti o posodi

Objava: 06. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2018 / 12:40

Kaj je dobro vedeti o posodi

Katera je primerna za pripravo in shranjevanje živil

Katera je primerna za pripravo in shranjevanje živil

Materiali, v katerih shranjujemo in pripravljamo hrano, morajo biti varni. Pri nakupu posod za pripravo in shranjevanje jedi vedno preberimo označbo na izdelku posode. Prav tako je pomembno, da upoštevamo navodila proizvajalca glede uporabe posode. Za vso posodo pa velja, da ne uporabljamo posod, ki so poškodovane.

Prednost za zdravje ima predvsem emajlirana posoda, saj je pri toplotni obdelavi hrane nevtralna in ne vpliva na hrano. Vendar pa se emajlirana posoda, še posebej tista s tanko prevleko, lahko poškoduje (v vročo emajlirano posodo ne nalivajmo hladne vode). V tem primeru jo zavrzimo.

Posoda iz stekla je ognjevarna in primerna za shranjevanje in pripravo jedi. V stiku s hrano ni škodljivih kemijskih reakcij. Ne prenese pa nenadnih temperaturnih sprememb (mraza), ker lahko povzročijo razpoke na steklu.

Pri uporabi posode s teflonskimi premazi je zelo pomembo, da posode ne preg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh