Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sv. Frančišek Asiški – živi

Za vas piše:
Janez Šamperl
Objava: 13. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2018 / 12:47

Sv. Frančišek Asiški – živi

To je v Assisiju na poseben način pokazalo, dokazalo in potrdilo letošnje praznovanje Frančiškovega praznika 4. oktobra.

To je v Assisiju na poseben način pokazalo, dokazalo in potrdilo letošnje praznovanje Frančiškovega praznika 4. oktobra. Na Frančiškovem trgu pred baziliko, v spodnji in gornji cerkvi ter na travniku pred gornjo baziliko se je zbrala ogromna množica romarjev. Videti je bilo vse mogoče rase in slišati jezike »celega sveta«. Čez 10 tisoč romarjev je prišlo samo iz pokrajine Campania s svojimi škofi, duhovniki, župani občin, na čelu s kardinalom nadškofom Neaplja Crescenziem Sepejem.

Letos je bila namreč njihova dežela Campania na vrsti, da prinese olje za svetilko na Frančiškovem grobu. To je zanimiva stara in lepa navada, ki se je začela v prejšnjem stoletju, ko je bil sv. Frančišek razglašen za zavetnika Italije (1939). Tako vsako leto ena od italijanskih pokrajin (vseh je 20) na god sv. Frančiška prinese svoj dar: olje za svetilko, ki nenehno gori na njegovem grobu. Seveda svetilka na Frančiškovem grobu, pri Mariji Angelski in še kje ne more porabiti obilnega olja, ki ga p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh