Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo Severne Koreje papežu

Za vas piše:
M P
Objava: 20. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.10.2018 / 11:37

Vabilo Severne Koreje papežu

Južnokorejski urad predsednika je sporočil, da severnokorejski voditelj Kim Džong Un vabi papeža Frančiška, naj obišče to državo.

Južnokorejski urad predsednika je 9. oktobra sporočil, da severnokorejski voditelj Kim Džong Un vabi papeža Frančiška, naj obišče to državo. Po navedbah urada je Kim južnokorejskemu predsedniku dejal, da bi bil papež v Severni Koreji »navdušeno« sprejet.

Južnokorejski škof You Heung-sik je novico komentiral z besedami, da bi se pred obiskom nekatere stvari morale spremeniti. Potrebno bi bilo večje spoštovanje verske svobode, skupaj z možnostjo pošiljanja katoliških duhovnikov v Severno Korejo. Po njegovih besedah bi bil Frančiškov obisk »zelo velik« korak naprej za Korejski polotok. Kot menijo južnokorejski škofje, bi lahko prispeval k miru med državama.

Lahko pa bi pomenil tudi začetek nove evangelizacije države, v kateri je vera strogo prepovedana. Preganjanja so se začela v štiridestih letih 20. stoletja. Kar 81 duhovnikov, ki so umrli mučeniške smrti, med njimi tudi škof Francis Hong Yong-ho, je danes med kandidati za blažene. Po nekaterih ocenah je trenutno v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh