Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznik v Zg. Kosezah

Za vas piše:
Zalka Avbelj
Objava: 27. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2018 / 12:36

Praznik v Zg. Kosezah

Pevci, moravška godba, pritrkovalci, vaščani Zg. Kosez, župljani Moravč in sosednje župnije Peče ter verniki od drugod so se v nedeljo, 30. septembra, zbrali v Zgornjih Kosezah k maši.


Pevci, moravška godba, pritrkovalci, vaščani Zg. Kosez, župljani Moravč in sosednje župnije Peče ter verniki od drugod so se v nedeljo, 30. septembra, zbrali v Zgornjih Kosezah k maši, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore ob priložnosti blagoslovitve obnovljene podružnične cerkve.

Cerkev sv. Štefana v Zg. Kosezah je bila sezidana leta 1753. Že nekaj let je klicala k obnovi. Streha na cerkvi in zvoniku je bila zelo dotrajana. V dobrih dveh letih nam je uspelo končati zahtevno obnovo. Seveda tega ne bi zmogli brez naših velikodušnih podpornikov in donatorjev, ki naj jim bo Bog bogat plačnik.

Nadškof nas je v pridigi spomnil, da so obnovitvena dela trajala kar nekaj časa in je bilo potrebno veliko potrpežljivosti in vztrajnosti pri tem delu. Tako naj bi se tudi mi v odnosih trudili za ti dve vrlini. Obnova naj nas spomni, da je potrebno »stopiti skupaj« in potem nastane nekaj čudovitega. To smo močno občutili tudi to nede...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh