Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesensko kosilo

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 17. 11. 2018 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2018 / 12:30
Jesensko kosilo

Jesensko kosilo

Kolerabina kremna juha s smetano

1 čebula
2 ne prevelika gomolja kolerabe (350 g)
pol žličke rdeče paprike v prahu, žafrana ali kurkume
2–3 ščepci popra
1 korenček
2 žlici olja
1 kos kruha
1 dl kisle smetane
1,5 l vode

Čebulo narežemo na kocke, prav tako kolerabo in korenček. Vse prepražimo na olju. Zalijemo z vodo, solimo z žličko soli in popramo, nato dodamo še papriko v prahu. Ko juha zavre, kuhamo še 15 minut. Odstavimo, dodamo kruh, narezan na kocke. Ko se prepoji z juho, dodamo še kislo smetano in zmešamo s paličnim sekljalnikom.

Še kakšen namig: Juho lahko postrežemo z zlatimi kroglicami ali okrasimo s tanko rezino kruha, popečenega na maslu.

Svinjska ribica v čebulni omaki, s praženim krompirjem

400 g svinjske ribice
2 čebuli
7 gomoljev krompirja
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh