Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaki in kutine za hladne dni

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 11. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2018 / 12:49
Kaki in kutine za hladne dni

Kaki in kutine za hladne dni

Kakiji so letos res bogato obrodili, prav tako kutine.


Kakiji so letos res bogato obrodili, prav tako kutine. Obe sadni vrsti imata veliko skupnega. Sadimo ju v okrasni del vrta, obe uspevata brez naših skrbi.

Najprej se lotimo kutin. Seveda sem skuhala tudi marmelado s kutinami, vinom in sladkorjem ter jo po sili razmer kuhala tako dolgo, da se je barva iz rumene spremenila v rubinasto, kot bi nastala mala čarovnija. Pripravila sem tudi sadno usnje iz kuhanih kutin in mandarin. Pri tem kutine nad paro ali z malo vode skuhamo do mehkega, vodo odlijemo, stresemo v sekljalnik, dodamo mandarine. Na 1 l kuhanih kutin dodamo 4 olupljene mandarine. Če želimo, osladimo s sladkorjem, medom ali stevijo. Bodimo pozorni, da je tekočina manj sladka, saj bo voda med sušenjem izparela. Pri najvišji hitrosti sekljalnika vse spremenimo v fino kašo in zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Lahko pa zmes nalijemo v vrečko, odr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh