Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično voščilo slovenskih škofov

Objava: 22. 12. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2018 / 11:50
Božično voščilo slovenskih škofov

Božično voščilo slovenskih škofov

Božična noč je noč veselja, hvaležnosti in upanja. Skupaj z angeli smo tudi mi povabljeni, da slavimo Boga, ker je dober, zvest in usmiljen.

Drage sestre in bratje in vsi ljudje dobre volje!

»Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji« (Lk 2,14), je bilo oznanilo angelov s pesmijo, ki se je razlegala v sveti božični noči po betlehemskih poljanah in je pastirjem oznanila veselo vest, da se je rodil zveličar, ki je Jezus, Gospod. To božično sporočilo je tako pomenljivo, tako bogato in veličastno, da odmeva tudi v naš čas.

Božična noč je noč veselja, hvaležnosti in upanja. Skupaj z angeli smo tudi mi povabljeni, da slavimo Boga, ker je dober, zvest in usmiljen. V božični noči še prav na poseben način doživljamo Božjo bližino, njegovo dobroto in ljubezen. Ob tem smo vsi povabljeni, da sprejmemo dar nebeškega Očeta, ko nam v teh dneh pošilja svojega Sina in s tem podarja našemu življenju nov smisel in kaže na pravo vsebino človeškega življenja. Naše življenje naj postane jasen odgovor na podeljeni neizmerni Božji dar, naj bo prežeto z ljubeznijo do Boga in z našo medsebojno ljubeznijo.<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh