Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

NAJTI MODROST

Za vas piše:
Karmen Bizjak Merzel
Objava: 05. 01. 2019 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2019 / 06:40

NAJTI MODROST

Jaz se nisem niti razžalostil, niti duhovno padel. Življenje je povsod življenje, življenje je v nas samih, in ne zunaj nas.
Jaz se nisem niti razžalostil, niti duhovno padel. Življenje je povsod življenje, življenje je v nas samih, in ne zunaj nas. Okrog mene bodo ljudje in biti 'človek' med ljudmi in ostati to za vedno, karkoli te doleti, ne tožiti in ne kloniti – v tem je življenje, v tem je njegov cilj. Tega sem se zavedel. Ta ideja mi je prišla v kri in meso. (Dostojevski, pismo bratu)

Nikoli nisem duhovno padel
Pismo, ki ga je napisal svojemu bratu velikan ruske literature Fjodor M. Dostojevski, sporoča ne le grozo dogajanja pred izvršitvijo smrtne obsodbe, ko je pisatelja od smrti ločila manj kot minuta, temveč veličastne besede hvalnice življenju in smislu vsakega človeka. Hvala Bogu je v zadnji minuti izvršitve smrtne kazni prišlo do pomilostitve in bralci smo se kasneje ter se še danes lahko z branjem njegovih velikih del potapljamo v svet vrednot, v svet osebne angažiranosti in večnega upanja v dobro ter smisel človeškega življenja. Čeprav je sam doživel najgloblji st...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh