Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogled z Golgote na raj pod Triglavom

Jožica Ličen
Za vas piše:
Jožica Ličen
Objava: 09. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.03.2019 / 11:28

Pogled z Golgote na raj pod Triglavom

Postni čas leto za letom zaznamuje pot na Golgoto, ki mi zaradi prevoda v 'lobanjo' ni všeč, zato vedno skušam misel preusmeriti na Kalvarijo, kar je v resnici eno in isto, le zveni malo bolj nežno.

Postni čas leto za letom zaznamuje pot na Golgoto, ki mi zaradi prevoda v 'lobanjo' ni všeč, zato vedno skušam misel preusmeriti na Kalvarijo, kar je v resnici eno in isto, le zveni malo bolj nežno. Ob obisku Svete dežele sem se, zaradi nepoučenosti, bala, kako bom prišla na Kalvarijo, saj mi je že izkušnja Kalvarije pod Kredarico dala vedeti, da ne bo lahko. In na koncu sem bila presenečena, kajti brez vsakega napora se znajdeš na kraju, kjer je Gospod za nas trpel in umrl. V smislu pohodništva se gotovo oddahneš, v simboliki križevega pota pa je zgodba drugačna. In postni čas je tisti, ki nam daje priložnost in milost, da se ozremo okrog sebe, da vidimo, čutimo in pomagamo.

Če je še pred desetletji pomenil post odrekanje mesnim jedem, ki so bile znak blagostanja, smo si kaj kmalu prilagodili postno postavo s pripravo rib in zelenjave na tisoč in en način. Prilagajanje posta tudi modnim trendom za vitko postavo je marsikoga, tudi neverne, pripeljalo do odločitve, da se odr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh