Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko zdravniki dvignejo roke

Za vas piše:
Urša Černivec
Objava: 06. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2019 / 11:53

Ko zdravniki dvignejo roke

V zadnji fazi neozdravljive bolezni, kot je denimo rak, se zelo spremeni način življenja bolnika, kar močno vpliva tudi na njegove svojce.

V zadnji fazi neozdravljive bolezni, kot je denimo rak, se zelo spremeni način življenja bolnika, kar močno vpliva tudi na njegove svojce. Šok je, ko bolnik spozna, da se ne more več sam umivati, da komaj še pride do stranišča ali pa tudi to ne več, ko je neprestano utrujen in se nikakor ne more odpočiti … Pojavi se vprašanje, kdo bo skrbel za takega bolnika in tudi kako. O možnostih, ki so na razpolago, in o tem, kaj je v tem obdobju primerno, smo se pogovarjali s specialistko šolske in družinske medicine Heleno Rožmanc Drašler, ki dela tudi v Hiši Ljubhospica, in z duhovnim asistentom združenja katoliških zdravnikov, Mirom Šlibarjem.

Ko se bolnikovo stanje zelo poslabša
Zdravnica Helena Rožmanc Drašler je razložila, da je za bolnika, ki biva v domu starejših, za nego in zdravljenje v celoti poskrbljeno. Če pa zboli človek, ki je doma, se svojci pogosto bojijo, da ne bodo zmogli nege in soočenja s težko boleznijo bližnjega. Ob službah, ki se zaključijo šele pozn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh