Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peterson vs. Žižek

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 13. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2019 / 13:14

Peterson vs. Žižek

Med obiskom ene največjih knjigarn v Londonu sem med radovednim sprehodom skozi šest nadstropij, polnih knjižnih polic, hitro naletela na dva avtorja, Slavoja Žižka in Jordana Petersona.

Med obiskom ene največjih knjigarn v Londonu sem med radovednim sprehodom skozi šest nadstropij, polnih knjižnih polic, hitro naletela na dva avtorja, Slavoja Žižka in Jordana Petersona. Oba intelektualna zvezdnika, vsak na svojem področju: Peterson zagovornik klasičnega liberalizma in kapitalizma, Žižek marksistični teoretik; Žižek rojak, Peterson prijatelj naše založbe, ki smo ga novembra lani gostili v Ljubljani. Skoraj dva tisoč se nas je zbralo na njegovem predavanju – bilo bi nas še enkrat toliko, če bi prostor dovoljeval.

Njegov obisk velja za enega najbolj odmevnih dogodkov v zadnjih letih. Medijske objave so se začele že pred njegovim prihodom in se nadaljevale tudi potem. V obdobju od obiska do februarja smo jih zaznali 1.277, od tega 236 v klasičnih medijih in 1.041 na družbenih omrežjih. Objave so bile nevtralne, nekaj je bilo zelo naklonjenih, nekaj pa tudi ne. Najbolj čustvene odzive v družbenih medijih je povzročil intervju na nacionalni televiziji, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh