Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se vidimo pri maši?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 13. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2019 / 11:22

Se vidimo pri maši?

Blizu deset tisoč slovenskih tretješolcev (ponekod tudi drugošolcev) bo v prihodnjih tednih prejelo prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo, kakšnih devet tisoč mladih bo šlo k sveti birmi.

Blizu deset tisoč slovenskih tretješolcev (ponekod tudi drugošolcev) bo v prihodnjih tednih prejelo prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo, kakšnih devet tisoč mladih bo šlo k sveti birmi. Ob vsem tem tudi sami doživimo močno pričevanje naših otrok. Prejem birme, obhajila je praznik za vse v družini.

Ob takšnih slovesnostih v cerkvi vidimo tudi župljane, ki jih že dolgo ni bilo pri maši. V nekaterih družinah otroke pošiljajo k verouku, kljub temu da starši ne molijo več, niti ne hodijo skupaj k maši. Ko se pogovarjam z njimi, mi kdo pove, da je nedelja čas, ko so skupaj kot družina, radi kam grejo, se odpočijejo ... Ne obsojam jih, želela pa bi si, da bi bila nedeljska maša prav to – priložnost, da so skupaj kot družina, in prostor, kjer lahko odložiš bremena in se duhovno okrepiš. Otroci so najbolj dovzetni prav za zgled staršev! Po drugi strani pa so lahko ob prejemu prvega obhajila prav otroci zgled nam.

Zato se mi zdi, da so prazniki priložnost, da tudi "odda...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh