Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Denar: vir konfliktov in izraz spoštovanja

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 10. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2019 / 12:04

Denar: vir konfliktov in izraz spoštovanja

Ena od stvari, ki so se mi pred leti na pripravi na zakon najbolj vtisnile v spomin, je bilo jasno izraženo prepričanje, da, kar se tiče financ, bodoči zakonci ne smejo računati na karkoli od svojih staršev.

Ena od stvari, ki so se mi pred leti na pripravi na zakon najbolj vtisnile v spomin, je bilo jasno izraženo prepričanje, da, kar se tiče financ, bodoči zakonci ne smejo računati na karkoli od svojih staršev. Če gradiš novo družino, nov dom, je dobro, da to počneš čim bolj samostojno. Nekateri morda kasneje vseeno od koga kaj podedujejo, a tega nihče ne sme pričakovati ali celo zahtevati. Slovenci smo že tako ali tako svetovni prvaki v pravdanju zaradi dediščine. Pa ne le med različnimi generacijami; tudi znotraj zakona je denar lahko velik izziv. Da je tako, so spoznali tudi pri Družini in Življenju, zato se eden od seminarjev, ki jih redno ponujajo za zakonce, osredotoča prav na denar.

Zanimivo je, da se toliko pogovorov in celo konfliktov vrti prav okrog denarja, ki je vendarle samo menjalno sredstvo! Pa je res samo to? Ne nujno. S tem, ko npr. denarja ne porabljamo zapravljivo, kažemo spoštovanje do tistega, ki ga je prislužil. A velja tudi obrnjeno: če nam je za nekoga...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh