Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmevi

Objava: 10. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2019 / 07:19

Odmevi

Kdor preživi tri države in toliko različnih sistemov, še posebej strašno revolucijo, in se znajde v demokraciji, kjer ima vsak pravico do svojega mišljenja in ravnanja, če je v skladu s pravnimi normami, si želi, da bi kaj svojega javno povedal.
Zasebno šolstvo – javno dobro

Kdor preživi tri države in toliko različnih sistemov, še posebej strašno revolucijo, in se znajde v demokraciji, kjer ima vsak pravico do svojega mišljenja in ravnanja, če je v skladu s pravnimi normami, si želi, da bi kaj svojega javno povedal. V dolgem življenju človek veliko vidi in doživi, nekaj tudi prebere, dobi tudi odgovore na nekatera vprašanja, izpostavljena v medijih. Če pa še vidi, da se je tudi vrhovno sodišče spustilo v boj in iztisnilo pravno odločitev, mu postane pri srcu toplo. Nekdo torej le skrbi za male in nezaščitene. Ko reče amen, pa taka inštitucija umolkne.

Gre za polno financiranje zasebnega šolstva v državi. Neka nevidna sila bi nekaj ponudila iz državne vreče, nekaj pa bi, zaradi splošne koristi, zadržala. Dokazano pa je, da zasebno šolstvo potrebuje denar za vzdrževanje samih šol, še bolj pa za izvajanje svojih razširjenih programov, ki pravzaprav kažejo njihovo poslanstvo. Ko učenec ali dijak pride v ka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh