Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 31. 08. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2019 / 11:13

Žebljico na glavico

Ob letošnjem evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov se lahko zamislimo tudi ob dejstvu, da pol milijona Slovencev živi v tujini, torej kar četrtina vseh nas.

Ob letošnjem evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov se lahko zamislimo tudi ob dejstvu, da pol milijona Slovencev živi v tujini, torej kar četrtina vseh nas. Če bi se domov vrnilo pol ali četrt milijona – ali vsaj deset ljudi z neokuženo formo mentis, bi se morda lahko rešili posttotalitarnega prekletstva in grozečega uničenja. Pametna država bi se potrudila, da jih privabi nazaj. Morda lahko Cerkev pripravlja prostor zanje.

Časnik.si / publicistka Romana Bider


Ivan Oman ni bil samo mož kmečke pameti, talentiran narodni buditelj in pobožen kristjan. Bil je tudi eden od zadnjih primerkov naravne­ aristokracije, ki smo jo Slovenci nekoč imeli, pa je bila v 20. stoletju zdesetkana in se nikoli ni pobrala. Ob odprtem grobu enega od najodličnejših njenih članov, Ivana Omana, bi nas moralo zanimati, kako bomo ustvarili razmere, da se bo lahko ponovno oblikovala.
Sobotna priloga Dela /publi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh