Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonci v Marijini šoli

Za vas piše:
Luka Mavrič
Objava: 07. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2019 / 05:58

Zakonci v Marijini šoli

Danes med zakonci vedno bolj raste zavedanje, da poroka sama še ne zagotavlja, da se bosta imela potem rada do konca svojih dni.

Danes med zakonci vedno bolj raste zavedanje, da poroka sama še ne zagotavlja, da se bosta imela potem rada do konca svojih dni. Odnos je nekaj živega in dinamičnega. Papež Frančišek ga primerja z vodo: dokler je tekoča, je bistra in daje življenje; ko pa se ustavi, se usmradi in nima več življenja v sebi.
V Katoliški cerkvi najdemo vedno več programov in seminarjev za zakonce. Ko sem se o tem pogovarjal z izkušenim duhovnikom zrelih let, je rekel: »Zakonci bi se lahko še veliko naučili od Marije!«

Skoraj dve leti je od tega pogovora. V tem času sem se večkrat vprašal, kaj naj bi se zakonci naučili od Marije. Ali ni njena zgodba tako posebna, da je za nas nedosegljiva? Jo je sploh možno posnemati v zakonu?

Počasi se mi je Marija odkrivala v novi luči. Praktično nič ni vedela, kakšna prihodnost jo čaka, ko je v veri angelu Gabrielu odgovorila: »Zgodi se!« Ni se čutila dolžna, da bodočemu možu hiti pojasnjevati, kaj se je zgodilo, da ga morda njeno stanje ne bi p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh