Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževi »ateisti«

Objava: 26. 01. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2019 / 14:51

Papeževi »ateisti«

Nedavno so družbenih omrežjih delili članek z naslovom »Papež Frančišek: ‘Bolje je biti ateist kot hinavski katoličan!’«.

Nedavno sem po družbenih omrežjih pogosto videvala, da prijatelji in znanci delijo članek z naslovom »Papež Frančišek: ‘Bolje je biti ateist kot hinavski katoličan!’«. Priznam, da temu nisem posvečala preveč pozornosti, saj ni bilo prvič, da je papež uporabljal malo bolj »sočen« jezik. Znanka iz Argentine mi je lani pojasnila, da je to »njihov jezik« – njihov način, da sporočilo sploh doseže ljudi. Verjamem, da čisto vse papeževe »cvetke« niso bile vedno najbolj na mestu, toda vrnimo se k temu, kar ta čas buri duhove: papež omenja ateiste.
Ker je večina slovenskih medijev zelo skopo poročala o tej novici, me je zanimalo, kaj je Frančišek resnično povedal in predvsem v kakšnem kontekstu. Pogledala sem besedilo v originalu, v italijanščini. Najprej me je presenetilo to, da je bil celoten nagovor namenjen molitvi Očenaš. Torej čisto nekaj drugega, kar bi človek sprva pričakoval. Papež Frančišek je katehezo pričel z govorom na gori in poudaril, da je velika skrivnost i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh