Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 12. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2019 / 05:58

Žebljico na glavico

Nevaren problem v naši stvarnosti vidim v tem, da se pri nas /v razpravi o t. i. sovražnem govoru/ dela razliko med »našimi in vašimi«.

Nevaren problem v naši stvarnosti vidim v tem, da se pri nas /v razpravi o t. i. sovražnem govoru/ dela razliko med »našimi in vašimi«. Pogosto je opaziti, da tisti, ki govorijo o sovražnem govoru ali hočejo presojati o tem, kaj je sovražni govor, nimajo enakih meril za vse. Nekateri nastopi so prepoznani kot sovražni govor, enaki ali celo hujši ali slabši nastopi pa ne. In merilo razlikovanja ni stopnja morebitnega posega v človekove pravice, temveč subjekt, oseba, stranka, medij, ki takšen govor uporablja. Takšno ravnanje je skregano z eno temeljnih prvin prava, z načelom pravičnosti oziroma enakosti, ki zahteva, da se vsakega obravnava enako, po enakih merilih.

Krščanski demokrat /nekdanji ustavni sodnik
mag. Miroslav Mozetič


v teku zadnjih desetletij se je v slovenski javni upravi ustvaril sistem »zaslugarstva« oziroma sistem »daj-dam«, kjer so si določene politične stranke, neformalna omrežja in tudi posamezniki ustvarili krog javn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh