Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdaj se bomo zbudili iz zmotne lagodnosti?

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 26. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2019 / 12:25

Kdaj se bomo zbudili iz zmotne lagodnosti?

Ne glede na standardno napako vzorca, kot vedno zapišejo izvajalci javnomnenjskih raziskav, ne glede na način, kako so postavljena vprašanja, je dejstvo, da podpora vladi pada.

Ne glede na standardno napako vzorca, kot vedno zapišejo izvajalci javnomnenjskih raziskav, ne glede na način, kako so postavljena vprašanja, je dejstvo, da podpora vladi pada. Po isti raziskovalni metodi je septembra več kot 60 odstotkov vprašanih menilo, da vlada dela dobro, danes jih je takšnega mnenja manj kot polovica (49,2 odstotka), skoraj toliko je tudi tistih, ki menijo, da vlada dela neuspešno (48,2 odstotka).

Ne pomaga tolažba, da bodo volivci na dan volitev povedali, kaj je res, koga dejansko podpirajo, ne pripomba premierja, da gre pri anketah enkrat navzgor, drugič navzdol. Dejstvo je, da nas na vsake volitve pride manj, sedanje ankete kažejo, da bi nas, če bi bile volitve to nedeljo, volilo še manj, tistih, ki ne vedo, koga bi volili, pa je vedno več. In že tri zadnje vlade volivci pravzaprav ne volimo odgovorno. Saj če bi, se nam ne bi zgodile vlade Pozitivne Slovenije, vlada SMC in sedanja.

Tako pa nas zavedejo hitre, prazne obljube in trenutne reš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh