Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peter Perše: »Pri smrti ni nič zlaganega.«

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 02. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2019 / 12:01

Peter Perše: »Pri smrti ni nič zlaganega.«

Smrt. Ob tej besedi se nekateri tesnobno zdrznejo, drugi misel nanjo odganjajo, tretjim smrt predstavlja ločnico med zemeljskim in nadzemeljskim.

Smrt. Ob tej besedi se nekateri tesnobno zdrznejo, drugi misel nanjo odganjajo, tretjim smrt predstavlja ločnico med zemeljskim in nadzemeljskim. Nesporno dejstvo je, da smo pred smrtjo vsi enaki, tu ni elit, ki jih poznamo v zemeljski realnosti, in tudi ne privilegijev ali vez, ki bi nam pomagale izogniti se ji. Novinar Peter Perše je v oddaji o smrti, ki bo na 1. programu TV Slovenija predvajana 3. novembra, bolj kot o smrti govoril o življenju in njegovem smislu. V oddaji, ki pri koncu dobi značaj dokumentarnega feljtona, je v sodelovanju z režiserko Petro Hauc skozi tri konkretne zgodbe prikazal prehod v večnost, žalovanje in poslavljanje.


Se vam zdi, da – razen morda dr. Metke Klevišar ali dr. Mance Košir – sploh še kdo javno govori o smrti?

V zadnjem času se je o smrti več govorilo zaradi debat o evtanaziji. Sicer pa je smrt in govorjenje o njej izrinjeno iz družbe, pogrebi so institucionalizirani. Zdi se mi, da nam družba slika privide. Ko govori...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh