Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lipke

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 09. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2019 / 13:42

Lipke

Urša Poglajen, Zala Pavšič, Ana Kolarič, Irma Hostnik, Mateja Potrebuješ Simonič, Eva Dobravec, Špela Pavlič Kos in Katja Kotar Odlazek so ponosne pevke ženske vokalne skupine Lipa iz Litije.

Urša Poglajen, Zala Pavšič, Ana Kolarič, Irma Hostnik, Mateja Potrebuješ Simonič, Eva Dobravec, Špela Pavlič Kos in Katja Kotar Odlazek so ponosne pevke ženske vokalne skupine Lipa iz Litije; v sredini njihov umetniški vodja Erik Šmid.

Ženska vokalna skupina Lipa je pred nekaj dnevi praznovala deseto obletnico delovanja. V tem času se je nabrala bogata bera nastopov in zanimivih glasbenih sodelovanj. Najraje posegajo po dragocenostih iz zakladnice slovenske ljudske in umetne glasbe, v preteklosti pa so se veliko posvečale tudi raziskovanju klapskih napevov. Uspešno se udeležujejo festivalov doma in v bližnji soseski, kar sploh ni čudno, saj je zgodovina petja v Litiji res bogata.


Učna ura organizacijskih sposobnostih in vztrajnosti

Da so se »lipke« med seboj (s)poznale v srednješolskih letih na Gimnaziji Litija, je zaslužna predvsem Helena Fojkar Zupančič, ki jim je dala osnove vokalne tehnike in pevske etike. Po enem izmed nastopov v drugih se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh