Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupaj lahko obvarujemo otroke v internetu

Za vas piše:
Matic Zupančič
Objava: 23. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2019 / 09:46

Skupaj lahko obvarujemo otroke v internetu

V preteklem tednu je papež v Vatikanu gostil kar nekaj pomembnih ljudi, ki imajo moč, da lahko odločilno pripomorejo k temu, da bodo otroci varnejši na internetu.

V preteklem tednu je papež v Vatikanu gostil kar nekaj pomembnih ljudi, ki imajo moč, da lahko odločilno pripomorejo k temu, da bodo otroci varnejši na internetu. Srečanja z naslovom »Za otroško dostojanstvo v digitalni dobi« so se poleg predstavnikov različnih svetovnih verstev udeležili tudi odgovorni pri tehnoloških velikanih, kot so Microsoft, Apple, Google, Amazon.

Tovrstno srečanje letos ni bilo organizirano prvič. O preprečevanju (spolnih) zlorab otrok v internetu so udeleženci iskali rešitve že tretje leto zapored. In ni ostalo le pri besedah na (digitalnem) papirju.

Rezultat letošnjega srečanja so povsem konkretni zaključki in pobude, kako doseči premike za večjo varnost otrok v internetu. Udeleženci so se tako zavezali, da bodo vlagali veliko truda v krepitev zavedanja o nevarnostih digitalnih tehnologij ter da bodo za boljše razumevanje problematike podpirali raziskave o razsežnostih zlorab otrok v internetu.

Največji del odgovornosti zagotovo n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh