Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko vse odpove, preberi navodila

Za vas piše:
Ožbej Peterle
Objava: 22. 11. 2023 / 08:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2023 / 09:52
Ko vse odpove, preberi navodila
FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

Ko vse odpove, preberi navodila

Spremljam tragikomičnost aktualne vlade in dogodkov, ki se vrstijo iz dneva v dan. Recimo, kaj vse se je zgodilo v dobrem tednu. Zakon o vladi je ljudstvo pred manj kot letom podprlo na referendumu.

Želimo več vladnih resorjev, da bomo lahko bolje in učinkoviteje vladali, smo poslušali takrat. Osebno sem tisti del referendumskega vprašanja podprl. Pač, dajmo koaliciji, ki je suvereno zmagala na volitvah, možnost, da (za)vlada, kot si je zamislila. Prejšnji teden predsednik vlade Golob ugotovi, da vlada ne deluje, ni učinkovita. Morda pa bi bil bolj smiseln švicarski model s sedmimi ministrstvi, je na glas modroval v javnosti. Napove rekonstrukcijo vlade. En koalicijski sestanek kasneje – o rekonstrukciji ne duha ne sluha.

Ta ponedeljek je začel veljati zakon o evidencah delovnega časa. Štiri (!) dni prej se minister za gospodarstvo Han spomni, da je zakon za podjetnike neživljenjski, da gre za dodatno birokracijo, kaj pa, če bi ga odložili?! Torej zakon, ki je že del slovenskega pravnega reda, sprejet na vladi, izglasovan v parlamentu in objavljen v Uradnem listu, naj se ne bi izvajal? Če se že bo, pa naj inšpektorji gledajo stran, da ne bo panike?!

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh