Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družine v preizkušnjah

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 02. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2019 / 15:00

Družine v preizkušnjah

Slišala sem za starše, ki so zaradi suma na Downov sindrom s preiskavo – amniocintezo tvegali splav in in otroka izgubili.

Slišala sem za starše, ki so zaradi suma na Downov sindrom s preiskavo – amniocintezo tvegali splav in in otroka izgubili. Poznam primer, ko med nosečnostjo niso ugotovili nič sumljivega, pa se je rodila deklica s hudo gensko okvaro. Vem za dvojčka, ki jima je meritev nuhalne svetline diagnosticirala trisomijo 13, pa sta se rodila zdrava fantiča. Predrojstvene preiskave staršem dajejo lažen občutek nadzora. Družba pa v svojem stremljenju po popolnosti, čim bolj popoln mora biti tudi otrok, spodbuja mlade starše, da nepopolne zarodke splavijo.

Osrednji pogovor v tokratni Naši družini prinaša realen pogled na življenje s posebnim otrokom, ki je hkrati zgled topline in brezpogojne ljubezni. Njegovi starši so ga sprejeli in mu podarili vse, kar so mu lahko. In sami prejeli še veliko več: zavedanje, da je njihovo življenje smiselno, spoznanje, da v življenju štejejo majhna dejanja ljubezni, in srečo ob pogledu na prelepo družino. Čeprav je drugačna, posebna.

Ni družine,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh