Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporočilo s podjunskega polja

Za vas piše:
Hanzi Tomažič
Objava: 14. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2019 / 09:47

Sporočilo s podjunskega polja

Kako naj vam opišem vse radostno presenečenje, vse tiho zadoščenje, vse pristno veselje, spontano zvonjenje v kaki podeželski vasi, navdušeno všečkanje po družbenih medijih?

Kako naj vam opišem vse radostno presenečenje, vse tiho zadoščenje, vse pristno veselje, spontano zvonjenje v kaki podeželski vasi, navdušeno všečkanje po družbenih medijih, nasmejane obraze ob priložnostnem srečanju, ves ponos, vse hvaležne molitve, vse goreče prošnje, vse čestitke? Da bi razumeli, moramo poznati bridkost ponižanja, pelinov občutek manjvrednosti, sram in tajenje, pregon in smrt, upor in resignacijo, zapostavljanje in zaničevanje, moramo poznati vse tiste, ki so omagali in umolknili. Skozi leta in leta, iz roda v rod, skozi celo dolgo stoletje. Zdaj pa je prav enemu iz te številčno zdesetkane narodne skupnosti namenjeno, da bo vodil krško škofijo v jubilejno leto obhajanja stote obletnice koroškega plebiscita! 66. škof krške škofije bo Jože Marketz.

Posebno se je to veselje čutilo v neposredni domovini novega škofa, v Podjuni. Ta sega gor do krajev na skrajni severni jezikovni meji, na Rudo in Grebinjski klošter in čez Dravo proti Dolinčičam v šmihelski far...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh