Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus se rojeva v meni

Objava: 21. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2019 / 11:09

Jezus se rojeva v meni

»Če bi bilo to Dete v Betlehemu tisočkrat rojeno, pa če ni v tvojem srcu, je še vse izgubljeno,« je dejal Angelus Silesius.

»Če bi bilo to Dete v Betlehemu tisočkrat rojeno, pa če ni v tvojem srcu, je še vse izgubljeno,« je dejal Angelus Silesius – Troje pričevanj o tem, kako se Gospod rojeva v naših srcih


Najde način, da me objame

Rojena sem na podeželju, v kmečki, tradicionalno verni družini, kjer so nas starši znali držati povezane z delom in z molitvijo. Pri nas se je vse začenjalo z Bogom in se mu na koncu vse izročilo. Živeli smo skromno, a v gotovosti, da bo za vse poskrbljeno. Staršem sem hvaležna za to popotnico.

V okolici smo imeli tudi šolske sestre, ki so z materinskim čutom in s svojo duhovno močjo vplivale na srca mnogih deklet, ne le na moje. Pri njih smo se dosti pogovarjale o Jezusu. Ob njih sem spoznala, da je v evharistiji resničen in živ. Sestre so živele v Njegovi bližini, pri njih mi je bilo lepo.

Molitev je ostala stalnica mojega življenja, potrebo po pogovoru z Jezusom sem čutila tudi v vsega prepolnih najstniških letih. V času štu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh