Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od Marije k Mariji v odmevu starih orgel

Za vas piše:
Gregor Špajzer
Objava: 21. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2019 / 12:01
Od Marije k Mariji v odmevu starih orgel

Od Marije k Mariji v odmevu starih orgel

Trboveljčani smo se v soboto, 9. novembra, pred godom sv. Martina, zavetnika ene od obeh trboveljskih župnij, peš napotili od »Marije k Mariji«.


Trboveljčani smo se v soboto, 9. novembra, pred godom sv. Martina, zavetnika ene od obeh trboveljskih župnij, peš napotili od »Marije k Mariji«. Pot smo začeli v najmlajši trboveljski cerkvi, župnijski cerkvi sv. Marije, matere Cerkve, kjer smo zmolili hvalnice, potem pa nas je pot vodila mimo podružnice sv. Miklavža v Lokah, župnijske cerkve sv. Martina, do sv. Katarine v Čečah, mimo cerkve sv. Marka na Ostenku, vse do cerkve sv. Križa v Retju, kjer smo zmolili angelovo češčenje. Od tam pa do cerkve karmelske Matere Božje v Dragi. Peš romanje smo sklenili z mašo.

V Trbovljah v podružnici sv. Katarine v Čečah so postavljenev na koru ene najstarejših še delujočih orgel v Sloveniji. V letošnjem letu praznujemo 270. obletnico postavitve tega zgodovinskega inštrumenta. Leta 1749 so bile na kor župnijske cerkve sv. Martina v Trbovljah postavljene nove orgle mojstra J...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh