Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mesto ali podeželje – kje se družine bolje počutijo?

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 09. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2019 / 14:37

Mesto ali podeželje – kje se družine bolje počutijo?

Mladi pari in družine si prvo stanovanje pogosto iščejo kar v domači hiši enega od zakoncev ali v skromnih najemniških stanovanjih.

Mladi pari in družine si prvo stanovanje pogosto iščejo kar v domači hiši enega od zakoncev ali v skromnih najemniških stanovanjih. Ko pride čas za trajnejšo stanovanjsko rešitev, pa je ta odločitev pogosto pospremljena z napornimi iskanji, usklajevanji in kompromisi. Želje in pričakovanja vseh, ki so vključeni v ta proces so eno, stvarne danosti pogosto povsem drugo. Neredko se ob tem pojavi tudi vprašanje, ali bi živeli v mestu ali na podeželju.


Slovenci raje živimo na podeželju

Z razliko od številnih držav sveta je pri nas podeželje še vedno precej poseljeno. Po ocenah Združenih narodov naj bi do leta 2040 živelo v mestih kar 70 % ljudi, pri nas pa v mestih živi le polovica Slovencev. Največ ljudi se je s podeželja v mesta preselilo v drugi polovici 20. stoletja, ker so si poiskali službe v tovarnah. Že v osemdesetih se je ta trend umiril in danes se ljudje v mesto vozijo v službo, živijo pa raje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh