Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 16. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2019 / 10:37

Žebljico na glavico

Za Slovenijo, ki ni utemeljena na množičnih pobojih, revoluciji in sistematičnem kratenju človekovih pravic, je Vinko Möderndorfer, ugotovil, da je nastala na dediščini trgovine z orožjem.
Za Slovenijo, ki ni utemeljena na množičnih pobojih, revoluciji in sistematičnem kratenju človekovih pravic, kar je bila socialistična jugoslovanska diktatura, je /Vinko Möderndorfer v govoru na proslavi ob kulturnem prazniku/ ugotovil, da je nastala na puškah in dediščini trgovine z orožjem. Kakšna žalitev države in njenih ljudi. Povrhu je Balkan hudo slab prostor za te pravljice. Spomenik, ki nas opominja, kam vodijo, stoji v Srebrenici: tam so pokopane žrtve brutalnosti razpadanja prejšnjega režima.

Spletni časopis /urednik Peter Jančič


V Sloveniji je na področju kulture trenutno zaposlenih skoraj 15.000 oseb. Vsak državljan pa je zanjo letno v povprečju namenil dobrih 190 evrov, država pa skupno 410 milijonov evrov. Je to preveč ali premalo? Težko je reči, denarja za vse najverjetneje nikoli ne bo dovolj. Se pa s tem denarjem zagotovo da storiti veliko. Zato vsakoletno jamranje o škrti politiki počasi postaja otročje. Če de...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh