Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakšna mučna tišina

Za vas piše:
Gregor Čušin
Objava: 23. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2019 / 08:17

Kakšna mučna tišina

Za narod, ki celo v svoji himni prepeva »ne vrag, le sosed bo mejak«, se mi zdi, da presenetljivo po svoje razumemo Jezusovo naročilo, naj »ljubimo svoje sovražnike«!

Za narod, ki celo v svoji himni prepeva »ne vrag, le sosed bo mejak«, se mi zdi, da presenetljivo po svoje razumemo, razlagamo in seveda živimo Jezusovo naročilo, naj »ljubimo svoje sovražnike«!

In čeprav smo Slovenci priden narod, marljiv kot mravljice in venomer delamo, je – priznajte, da res – dokaj čudno, da ni pri roki nobene metle, še preprostega malega omelca ne, ko bi bilo treba pomesti pred lastnim pragom.

Ko se v naši mali deželici zgodi, da koga ujamejo s prsti v marmeladi ali s spuščenimi hlačami, se z vseh strani zberemo skupaj, kot za občni zbor Kekcev, in v eni roki nosimo primerno oster kamen, v drugi roki pa držimo spovedni listek, ki dokazuje, da smo – vsaj trenutno – brez greha, in tako po vseh pravilih opravilno sposobni, če ne celo dolžni, zalučati kamen … In ga ni Boga, ki bi nam lahko rekel, da ne! Še žepe smo si napolnili s kamni, za vsak slučaj, da nam jih ne zmanjka!

Uvedel sem pravilo, da če ne zmorem povedati kaj dobrega in lepe...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh