Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oče kapitan, mama varen pristan

Za vas piše:
Lojze Grčman, Aleteia
Objava: 23. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2019 / 07:39

Oče kapitan, mama varen pristan

Oba sta Dolenjca, "škofijca", poznala sta se že v srednješolskih letih, oba sta bivala v Jegličevem dijaškem domu, srci sta združila v študentskem domu.

Oba sta Dolenjca, "škofijca", poznala sta se že v srednješolskih letih, oba sta bivala v Jegličevem dijaškem domu, srci sta združila v študentskem domu. Zdaj sta svetovalna delavka Barbara in računalničar Matija Mestnik oče in mama Luciji (10 let), Hani (8 let) in Izaku (6 let). Živijo v Stični, v hiši z idiličnim razgledom. Pogovor je bil nadvse zabaven in globok hkrati.

    Imata petčlansko družino za veliko?
Barbara: Katera družina velja za veliko, je precej odvisno od okolja. V Stični smo bolj kot kaj drugega med povprečnimi. Poznava pa okolja, kjer družina s tremi otroki velja za podpovprečno – štirje otroci so osnovni normativ. Ne vidiva razloga, da bi se človek obremenjeval s tem, kaj pričakuje okolica. V številčnem smislu se trenutno dojemamo kot »popolna« družina … Mislim, da se družbeni »standard« dviguje z dveh na tri otroke; morda zaradi boljših življenjskih pogojev ali splošnega družbenega ozračja.

    Sta bila kdaj deležna oč...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close