Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oče kapitan, mama varen pristan

Za vas piše:
Lojze Grčman, Aleteia
Objava: 23. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2019 / 07:39

Oče kapitan, mama varen pristan

Oba sta Dolenjca, "škofijca", poznala sta se že v srednješolskih letih, oba sta bivala v Jegličevem dijaškem domu, srci sta združila v študentskem domu.

Oba sta Dolenjca, "škofijca", poznala sta se že v srednješolskih letih, oba sta bivala v Jegličevem dijaškem domu, srci sta združila v študentskem domu. Zdaj sta svetovalna delavka Barbara in računalničar Matija Mestnik oče in mama Luciji (10 let), Hani (8 let) in Izaku (6 let). Živijo v Stični, v hiši z idiličnim razgledom. Pogovor je bil nadvse zabaven in globok hkrati.

    Imata petčlansko družino za veliko?
Barbara: Katera družina velja za veliko, je precej odvisno od okolja. V Stični smo bolj kot kaj drugega med povprečnimi. Poznava pa okolja, kjer družina s tremi otroki velja za podpovprečno – štirje otroci so osnovni normativ. Ne vidiva razloga, da bi se človek obremenjeval s tem, kaj pričakuje okolica. V številčnem smislu se trenutno dojemamo kot »popolna« družina … Mislim, da se družbeni »standard« dviguje z dveh na tri otroke; morda zaradi boljših življenjskih pogojev ali splošnega družbenega ozračja.

    Sta bila kdaj deležna oč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh