Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po medalje v Avstrijo

Objava: 23. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2019 / 13:45
Po medalje v Avstrijo

Po medalje v Avstrijo

V sredo, 20. februarja, torej prav na dan, ko bo izšla ta številka Družine, se bo začelo letošnje svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah.
V sredo, 20. februarja, torej prav na dan, ko bo izšla ta številka Družine, se bo začelo letošnje svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Središče tekmovalnega vrveža bo v Seefeldu na Tirolskem, ki ima nekaj več kot tri tisoč prebivalcev. Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju je na sporedu vsako drugo leto. Seefeld je bil prireditelj že leta 1985.

Nordijsko smučanje obsega smučarski tek, skoke in nordijsko kombinacijo. Tekači se bodo v Seefeldu pomerili na 15, 30 in 50 km dolgi progi, v štafeti 4 x 10 km, v sprintu in ekipnem sprintu, tekačice pa bodo nastopile na 10, 15 in 30 km, v štafeti 4 x 5 km ter v sprintu in ekipnem sprintu. V nor-­ dijski kombinaciji, kjer zaenkrat tekmujejo samo moški, bodo štiri preizkušnje. Pri skokih se bodo moški pomerili na srednji in veliki skakalnici ter v ekipni tekmi, ženske bodo imele posamično in ekipno tekmo na sr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh