Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krofi z drožmi

Objava: 02. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2019 / 07:04
Krofi z drožmi

Krofi z drožmi



Osnovne droži
    50 g aktivnih droži
    50 g bele pšenične moke
    50 g vode (35 °C)
Testo
    150 g osnovnih droži iz bele moke
    125 g mleka
    žlička naribane bio limonine lupine
    žlica ruma
    žlica (30 g) masla sobne temperature
    2 žlici cvetličnega/akacijevega medu ali 3 žlice sladkorja
    4 rumenjaki
    500 g bele pšenične moke
    ½ žličke soli
liter olja za cvrenje

V kozarcu zmešamo vse sestavine za osnovne droži. Pokrito pustimo na pultu nekaj ur, da se ob stenah pojavijo drobni mehurčki. V mešalnik najprej vlijemo mleko in vmešamo osnovne droži. Dodamo preostale sestavine, razen soli. Gnetemo 4 minute in pustimo počivati pol ure. Po tem času dodamo sol in gnetemo še 6 minut. Ročno bi gnetli 15 minut. Testo je precej gumijasto in bolj čvrsto kot pri klasičnih krofih. Preložimo ga v skledo, pokrijemo, da se ne suši...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh