Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Popolni odpustek ob epidemiji

Objava: 28. 03. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2020 / 13:55

Popolni odpustek ob epidemiji

Na izbruh novega koronavirusa se je z izdajo posebnega dekreta in note odzvalo sodišče Apostolske penitenciarije v vatikanskem mestu.

Na izbruh novega koronavirusa se je z izdajo posebnega dekreta in note (oba 19. marca 2020) odzvalo sodišče Apostolske penitenciarije v vatikanskem mestu. To posebno papeško sodišče, ki je pristojno za notranje področje ali področje vesti, z dekretom omogoča prejem popolnega odpustka vsem, ki trpijo zaradi Covid-19, da bi mogli znova odkriti odrešujoče Kristusovo trpljenje in zaživeti v luči osebnega spreobrnjenja.

Apostolska penitenciarija podeljuje popolni odpustek tistim vernikom, ki so okuženi z virusom korona in so po odredbi zdravnikov v karanteni, bodisi v bolnišnicah ali na svojih domovih, prav tako pa tudi njihovim družinskim članom, zdravstvenim delavcem in tistim, ki se izpostavljajo tveganju okužbe ter nesebično pomagajo obolelim. Da prejmejo popolni odpustek, morajo biti v stanju nenavezanosti na kakršen koli greh in prek komunikacijskih sredstev duhovno navzoči pri obhajanju maše, molitvi rožnega venca, križevega pota ali pri drugih oblikah pobožnosti. Če pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh