Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drugačna velika noč v Vatikanu

Za vas piše:
M P
Objava: 04. 04. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2020 / 13:56

Drugačna velika noč v Vatikanu

Zaradi ukrepov zoper virus covid-19 so v Vatikanu v primerjavi z leti poprej spremenili načrte glede praznovanja velike noči.

Zaradi ukrepov zoper virus covid-19 so v Vatikanu v primerjavi z leti poprej spremenili načrte glede praznovanja velike noči. Papež Frančišek bo vse dni velikega tedna obhajal bogoslužje v baziliki svetega Petra brez navzočnosti laikov, križev pot pa bo na stopnicah pred baziliko.

Vatikan je sporočil, da je bila odločitev sprejeta v skladu z odlokom Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov, ki ga je izdala 25. marca. Pričakovati je, da bodo pri bogoslužju navzoči še nekateri drugi duhovniki, vendar ne prav številni, in da bodo spoštovali ukrepe varnostne razdalje, ki pomagajo pri preprečevanju okužbe z virusom.

Praznovanje velikega tedna se bo začelo na cvetno nedeljo, 5. aprila, z mašo ob 11. uri. Procesija v vatikanskem sporočilu ni omenjena; če bo v omejeni obliki, bo bržkone prav tako v baziliki sv. Petra.

Mašo velikega četrtka bo papež Frančišek obhajal ob 18. uri. Krizmena maša na ta dan ni predvidena. Pričakovati je, da jo bo daroval poz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh