Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Manj strahu, več negodovanja

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 25. 04. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2020 / 14:05

Manj strahu, več negodovanja

Po petih tednih izrednih razmer se je začelo spreminjati javno mnenje o tem, ali so ukrepi, ki jih je sprejela vlada, dobri ali ne.

Po petih tednih izrednih razmer zaradi pandemije, tednih omejenega gibanja in druženja se je začelo spreminjati javno mnenje o tem, ali so ukrepi, ki jih je sprejela vlada, dobri ali ne. Poleg tega so statistični podatki o širjenju virusa, ki jih redno, še vedno vsak dan spremlja vsak drugi državljan, boljši in dajejo upanje; ljudje niso več tako prestrašeni kot na začetku epidemije. To kažejo javnomnenjske raziskave, ki jih izvajajo različne družbe. Z njimi ugotavljajo, kako se državljani odzivamo na vladne ukrepe, sámo bolezen, posledice, ki jih prinaša, komu zaupamo, česa nas je strah.

Ena zadnjih je analiza družbe Valicon (rezultate so objavili v ponedeljek, 20. aprila), v kateri so primerjali odziv državljanov na širjenje koronavirusa in ukrepe za njegovo zajezitev v dveh časovnih točkah: zadnji vikend v marcu, torej nekaj dni pred zaostritvijo ukrepov vlade, ter pretekli konec tedna, ko so se ti ukrepi začeli delno sproščati. Delež zaskrbljenih se je pr­vič spustil po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh