Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nevarno proučevanje vremena nad Sovjetsko zvezo

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 25. 04. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2020 / 18:30
Nevarno proučevanje vremena nad Sovjetsko zvezo

Nevarno proučevanje vremena nad Sovjetsko zvezo

Malo po peti uri zjutraj 1. maja 1960 se je temno sivo letalo brez oznak odlepilo od vzletne steze v Pešavarju na severu Pakistana.


Malo po peti uri zjutraj 1. maja 1960 se je temno sivo letalo brez oznak odlepilo od vzletne steze v Pešavarju na severu Pakistana. Nihče ni vedel, kam je namenjeno, le pilot Francis Gary Powers je dobro poznal cilj. Letalo je usmeril proti Afganistanu, se dvignil več kot dvajset kilometrov visoko in za trenutek prižgal radijski oddajnik. Potem se je zavil v tišino in nadaljeval pot na sever.

Kdor pravočasno spozna moč nasprotnika in ugotovi, kakšna bo njegova naslednja poteza, si močno poveča možnosti za zmago. To so vedeli že v svetopisemskih časih, zato je Mojzes poslal na oglede v kanaansko deželo večjo skupino mož in jim rekel: »Pojdite gor skozi Negeb, povzpnite se na pogorje in poglejte, kakšna je dežela in kakšni ljudje prebivajo v njej: ali so močni ali slabotni, ali jih je malo ali veliko! In kakšna je dežela, v kateri živijo: ali je dobra ali slaba; i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh